Căminul pentru vârstnici: top 6 avantaje pe care să le iei în considerare

Ai în familie un bunic pe care timpul nu l-a iertat și care se confruntă cu probleme de mobilitate, cu o boală neurodegenerativă sau pur și simplu locuiește singur și vrei să-i mai alini din singurătate?

În acest caz, te poți îndrepta către un camin varstnici, acolo unde seniorii au parte de servicii medicale de top, dar și de un cadru bine organizat, unde sunt îngrijiți din toate punctele de vedere.

Alege un camin varstnici pentru bunăstarea seniorilor

Atunci când seniorii locuiesc singuri, cel mai greu le este faptul că trec zile întregi până schimbă o vorbă cu cineva. Astfel, optând pentru un cămin, rezolvi o primă problemă, pentru că aici, toți oaspeții pot socializa, pot întreprinde activități împreună sau se pot bucura de jocuri de societate interesante. În același timp, zilele de naștere sunt sărbătorite așa cum trebuie, la fel ca onomasticile sau sărbătorile de peste an, fie că este vorba despre Crăciun ori Paște.

Servicii medicale

Un alt avantaj semnificativ, pe care să îl pui în balanță, înainte de a opta pentru un cămin de bătrâni este acela că aici, seniorii au acces constant la un medic de familie, la un diabetolog, dar și la un fizioterapeut ori la un nutriționist. Totodată, este bine să știi că seniorilor li se facilitează și accesul la analize de specialitate, dacă este cazul, precum și la servicii de ambulanță în situații delicate. Per total, bunicii sunt foarte bine îngrijiți din punct de vedere medical, lucru care nu ar fi posibil dacă aceștia ar locui singuri.

Servicii de curățenie

Printre beneficiile semnificative de care au parte seniorii se numără și faptul că într-un azil de specialitate, toate hainele lor, dar și lenjeriile le sunt spălate și igienizate în mod constant. Cât despre spațiile comune, ele sunt curățate de către personalul căminului, așa că nu trebuie să-ți faci griji.

O alimentație corespunzătoare

Atunci când suferă de anumite boli, vârstnicii au nevoie de o alimentație mult mai echilibrată și gândită în funcție de nevoile nutritive ale seniorilor. În acest sens, trebuie să știi că azilul pune la dispoziția oaspeților câte 3 mese principale în fiecare zi, dar și câte 2 gustări sănătoase. Toate bucatele sunt atent pregătite în parteneriat cu un nutriționist ce ține cont de starea de sănătate a seniorilor.

Program de vizite flexibil și acces permanent la telefoane

Ori de câte ori îți vei dori, vei putea vizita bunicii, pentru ca aceștia să se simtă cât mai bine și mai aproape de familie. În restul timpului, puteți discuta la telefon sau vă puteți vedea prin intermediul aplicațiilor moderne. Datorită acestui program flexibil, seniorii vor zâmbi mai des și vor simți că sunt iubiți și apreciați.

Spațiu de relaxare

Pentru ca seniorii să se bucure și de activități interesante, ei au la dispoziție un spațiu de relaxare în interior, acolo unde pot juca diferite jocuri de societate sau pot depăna amintiri din vremurile de odinioară. În același timp, vârstnicii se pot plimba și pe afară, prin curte, atunci când timpul le permite, pentru a se bucura de aer curat.

Accesează Batranetifericite.roși descoperi aici pachetele din care poți alege pentru bunicii tăi. Este vorba despre un camin batrani preturi accesibile, unde fiecare oaspete este tratat cu atenție, respect și iubire, indiferent de starea sa de sănătate. Dacă vrei să fii sigur că iei decizia corectă, programează o vizionare cu ajutorul datelor de contact de mai jos, iar astfel vei putea vedea facilitățile din cadrul azilului și vei putea discuta deschis cu reprezentanții căminului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *